Fertigatie

In 2021 hebben wij proeven gedaan met fertigatie in de uien en pootgoed. In de toekomst willen we zeker meer ervaringen hierover opdoen zodat we ook beter advies kunnen geven.

Pootgoed 2021

  Bij Pootaardappelen kan het rendement van de teelt verhoogd worden door meer knollen in de gewenste maat te telen.  Door te sturen met Fosfaat en Stikstof meststoffen kunnen we tijdens de knolaanleg, en het laten doorgroeien van alle knollen, invloed uit oefenen.  De combinatie van vocht en meststoffen is hierbij ideaal en zorgt ervoor dat de voedingstoffen snel opgenomen worden.  In elke groeifase de gewenste meststof toedienen! 

  We hebben in 2021 verschillende fosfaat meststoffen geprobeerd en gaan in 2022 weer andere bemesting strategieën uit proberen om hierin een gericht advies te kunnen geven aan de klant.

  Uien 2021

   Uien is een gewas met een ondiep wortelgestel waarbij de meststoffen in de bovenste 10 tot 15 cm van de bouwvoor aanwezig moeten zijn.  Door de bemesting van de uien wekelijks via de slangen mee te geven, blijven de voedingsstoffen in de bovenste laag van de bouwvoor en zijn ze makkelijk opneembaar in combinatie met de watergift. Bij uien kan extra rendement behaald worden door te bemesten via de druppelslangen. In 2021 hebben wij een op een perceel uien van 6 ha fertigatie toegepast met goede resultaten. Hierbij zijn ook verschillende zaaihoeveelheden gebruikt en bemest aan de hand van het aantal aanwezige planten.

    Er was netto meer opbrengst en een grovere sortering!

   Komend jaar

    In 2022 worden bij landbouwbedrijf van’t Hof (link naar lbb website ?) op alle uien fertigatie toegepast en een groot gedeelte van de pootaardappelen. Wij hebben volledig vertrouwen in bemesting via dit systeem.  In de pootaardappelen moet nog veel ontdekt worden en gaan we meerdere proeven doen om meer inzicht te krijgen in de beste fertigatie strategie.  We willen onze klanten graag meer vertellen over onze ervaringen en resultaten met fertigatie om ook hun oogst naar een hoger niveau te krijgen.

    Meer informatie over onze fertigatie? We vertellen je graag meer.
    Laat je gegevens achter en we bellen je terug.

    Privacyverklaring

    14 + 6 =